Lite av varje :)

Nu var det ett tag sedan det uppdaterades här.

Helgen innan jul bar det av på kryssning för att fira Johanna som fyllt 25 år!

(klicka på bilden)



Julen har passerat, den firades i Arboga hos min moster med nästan hela släkten.


Här bor min moster!

Det var supertrevligt och god mat och mycket presenter! Jag fick många bra saker, av bror och Elin fick jag en jättefin tröja och en borr! Av mamma och pappa, ett par sjukt snygga skor (bild kommer senare) och pengar. Av farmor och mormor fick jag pengar. Av Jacks mamma och pappa en asbra bok om photoshop som jag önskade mig. Av Jack fick jag en superbra kamera! Jag önskade mig en kompaktkamera, min sytemkamera är lite väl stor att ha med sig på fester och så, och sen är jag ganska rädd om den.

Min nya kamera! Den kan man även filma med i HD =) Jag har inte hunnit prova den så mycket än, men det ska bli kul å se vad det kan bli för typ av bilder!

Är ledig nu tills den 4 januari då jag jobbar. Ska bli så skönt att bara vara ledig och ta det lite lugnt. Dock blir det en del i stallet, men det är bara skönt att komma ut om dagarna.

På tisdag ska vi på bio med Jacks familj. Vi ska se Avatar på 3D på heron. Ska bli kul, många verkar ha sett den och tycker den är bra.

För ett tag sedan köpte jag nya bäddset på Ikea. De var jättefina och lila, som passar bra i vårt sovrum. Det skulle jag inte gjort. Fy fasen, de drar åt sig vartenda lite damkorn och varenda litet hårstrå som finns! De är helt världelösa!! Usch fy fasen! Nu har jag beställt nya på hemtex hemsida. Hittade på rea nere på stan, så klart var de lila slut, och när jag kollade på deras hemsida fanns det och det var dessutom billigare på nätet! Fynd! Om ni inte redan sover i percale eller i satin kan jag varmt rekomendera er att byta till det! Jag har sovit i det i flera år, och när man sover i "vanliga" lakarn så känns det som sandpapper!


Bäddset från www.hemtex.se

Snart är det dags för nyår, och jag har ännu inte bestämt mig för vad jag ska ha på mig... Suck!

Nyårsklänning?

Börjar bli dags att ta tag i nyårsblåsan... Föjande finns på www.nelly.com

     

Bilder

I går behövde jag hitta inspiration till mammas julklapp. Bästa sättet för mig är att ta med kameran ut på en sväng vilket brukar resulteria i en del bilder...

(klicka på bilderna för att göra dem större)
           

Snö & Shopping!!

Gårdagen var minst sagt intensiv! Jag och Simone brummade i väg från Nyköping vid 9 tiden, för att vara nere i god tid. Kung Bore hade ju lovat snö, så det var lika bra att starta i tid. Väl nere i Norrköping så började vi dagen med en macka på Coffe House, sen bar det av, in i varje affär. Vi kollade, och provade. När vi första gången fick reda på vad klockan var så var den redan 13:30!! Shit, vi hade inte ens hunnit halvvägs genom galleriorna och bara lagt i parkeringspengar till 15:30. Tiden går så fort när man för en gångs skull inte behöver stressa och inte har en pojkvän som står och trampar och tycker det är mindre kul att gå i affärer... Vi fick springa tillbaka och lägga i mer pengar i automaten... Vi shoppade en hel del, hela baksätet var full av påsar :) Jag köpte mig ett par vinterskor, men vägen dit var kurvig. Jag är extremt kräsen och inget duger ;) Men till slut hittade jag ett par som var helt ok på sko punkten. Gillar normalt inte att handla skor där då jag tycker skorna är hårda och lite plastiga, men dessa var helt ok, inga skönhetsskor men de duger att gå i snö med. På väg till Norrköping stannade vi till hos mamma, som skällde ut mig för att jag hade för dåliga skor. Fick även lite skäll av Kerstin som vi träffade för att lämna lite grejer. För dåliga skor. Apropå skor, jag tänkte jag skulle skaffa mig ett club kort som gäller på din sko och liknande. Ber om att få ett och tjejen i kassan tittar misstänksamt på mig och undrar om jag verkligen är över 16 år?!  Vad är det med folk egentligen?

Vi gick på Deichmann och där fanns det massor av billiga skor. Vi var där två gånger och provade :)


Dessa fick följa med mig hem :) Tror jag ska ha med dem på kryssningen i helgen. För övrigt har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig på kvällen. Suck, Simone hittade ju en jättefin klänning, och jag tyckte det var onödigt för mig att köpa en till när jag har en hel garderob med klänningar hemma. Men jag får väl prova vidare :)

Jag var helt slut i går när vi kom hem. Var hemma runt 19:30 skulle jag tippa på. En hel dag med shopping med andra ord!

3 advent & lucia

Tredje advent är det i dag och lucia. Det betyder att det är 11 nätter kvar till jul. Usch jag kan inte hjälpa det men det känns inte som att det är jul. Det är mildgrader och slask ute och allmänt trist. Var tog vintrarna från "förr" vägen? När jag var liten och gick i skolan var det drivor med snö vid det här laget. Man hade tävlingar i snöbygge och diverse lekar på rasten. Man åkte pulka och bob i pulkabacken till leda. Man åkte fast det var mörkt ute och man inte såg ett skit. Och man srek förfärligt när man satt bakom någon kille på boben och man for över ett hopp... Det var tider det :) Jag minns dagarna i skolan, när man hade jul pyssel dagar, hela skolan deltog. Man sydde tomteluva, bakade pepparkaka, stöpte ljus, och gjorde kola. Föräldrar var med och deltog också.

Har tänt adventljusstaken och vände ryggen till i några sekunder, vi försäker lär(a) katterna att inte vara på bordet. Jag tror våra katter har kommit in i någon trotsålder, för det gör precis tvärtom. Figaro gick och strök sig mot ljusstaken och givetvis fattade svansen eld. Stackarn, han fattade nog inte vad som hände när jag slet ner honom på golvet för att släcka svansen. Urk, det stinker bränt hår i hela lägenheten. Findus, han tittade på mig, hoppade upp på ryggstödet på kontorsstolen och började klösa. Klösa, våra katter har aldrig rört möblerna förut. Usch, kan tänka mig hur jobbigt det är när barn kommer in i trotsåldern som är tusen gånger värre än två kastrerade grabbar.

I fredags var det idol final. Kvällen spenderades hemma med trevligt sällskap. Johanna & Micke kom förbi. Vi åt hasselbackspotatis, lövbiff och svampsås med sparris. Jättegott! Jag höll på Erik, och blev så klart glad när han vann. Störde mig lite på han flickvän som kom springades och hoppade upp på scenen och stod kvar jättelänge. Har läst runt lite och förstått att jag inte var den enda som tyckte så. Hur som, alla gör ju vad de vill, men personligen kan jag tycka att det var hans 'moment' lixom. Hur många gången vinner man en sådan final i livet? Well, well, det är ju bara min åsikt som Erik förmodligen fullkomligt skiter i ;)


Have a nice day!


Julrim?

Har nu julrim på era paket? Hittade en sida på nätet www.julrim.nu kanske borde bli julrim på paketen i år?


Andra ljuset i advent, har vi nu tänt!



I går var jag och Jack samt hans mamma i Norrköping för lite jul shopping. Jag som skulle hitta ett par vinterskor till mej själv, springer över jordens snyggaste skor som jag trånat efter länge sen jag såg dem. Jag köper så klart partyskorna, och hittar inga vinterskor. Vad gör man?! Köpte en adventsljusstake också, den som vi har sedan innan är så stor, den tar så mycket plats på bordet. Känner att jag inte riktigt han med alla butiker som jag skulle vilja gått in i, så jag måste nog åka ner nån dag igen. Jack tycker ju att det är såååå kul att gå in i alla butiker. Eller inte.

Adventsljusstaken är inte riktigt färdigpyntad, ska ta hem lite mossa i morrn när jag är ute i stallet.

Annars så har vi njutit av den underbara julstämmning som råder. *ironi* Det har fallit snöblandat regnt från himlen i dag =/


Dagens bild

Eller nästan, gårdagens bild i alla fall :) Var ute i stallet på förmiddagen i det härliga vädret =)


Typiskt...

När man väl hittar snygga bäddset så är de slut :( Vad man än hittar tycker jag att de är slut...

Min hals röst är inte ett dugg bättre. Jack skrattar åt mig här hemma när jag försäker berätta nått eller fråga om nått :) Jaja, han är väl nöjd, jag har ju knappt kunnat prata på snart tre dagar :)

Är ledig i helgen, tänkte påbörja min julklappshandling. Om Elin läser detta får du göra höra av dig med en önskelista ;)

RSS 2.0