Bio

I söndags var vi på bio och såg Toy Story 3. Jag kommer så väl i håg när vi var och såg ettan, också på bio. Jag Rasmus och pappa. Rasmus fyllde år!

Jag kan verkligen rekomendera denna (om du fortfarande har barnasinnet kvar) Vi såg den i 3D och det var ju så klart coolt!


Klädhängare?

Söker en fin klädhängare att ha i sovrummet. En del kläder har ju en förmåga att hamna på golvet eller på en byrå, och det ska de bli ändring på. Så var hittar man en fin, prisvärd klädhängare?

Trötter

Phew! Denna helg har verkligen gått i ultraspeed! I lördags så ringde klockan tidigt, nästan lite mörkt ute faktiskt. Jag skulle ju i väg och tävla i Karlstad. Fy vad långt det var! Vägen mellan stallet och Örebro är ju världens sämsta! Små kringelkrok vägar hela tiden innan man kommer ut på E18. Ca 4 timmar tog resan dit. Väl där så gick det jättebra med hästarna, jag är så nöjd så :) Hemvägen var desto mindre rolig. Det var ap dåligt väder, regnet stod som spön i backen, det var många vägbyggen. Att köra i mörker, regn och blinkande lampor krävde fokus, så jag var helt slut. Jag ramlade innan för dörren vid 23 tiden, då var jag så trött, tog en dusch och somnade innan 23:30! Då är man trött! Tyvärr så missade jag Fannys 25 års kalas, och det grämer mig :( hade så himla gärna varit där och firat. Jag trodde att jag skulle vara hemma mycket tidigare, men tyvärr så det så med hästtävlingar i bland. Man vet nästan aldrig när man kommer hem.

Nu sitter jag på jobbet, men en inkommande huvudvärk. Suck. Undrar om jag håller på att sjukna? Huvudet har kännts tjockt hela dagen. snart får jag gå hem, och då blir det sängläge rätt omgående tror jag.



Så här rörigt ser det ut på min plats på jobbet. Suck, skulle behöva rensa på skrivbordet, men orka?!


Fredag

Ledig från jobbet i dag. I morrn är det tävling i Karlstad, tar ca 3,5 timmar att åka med släp. Enda långaväga resan i år. Ska dock bli kul att komma i väg och träffa lite hästvänner :) I år har det varit ett lugnt år med hästtävlingar. Förra året var det nästan vardenda helg, så det har varit skönt med ett mellan år med mindre tävlingar! I dag har jag med andra ord varit klädd i trasiga mjukisar, en riktigt skitig tröja, och ett par gummistövlar, stått i dusch spiltan nästan hela dagen ;) Det tar ca 1 timme att göra i ordning varje häst, så min rygg tycker att det är så där lagom kul...

I morrn är det alltså tävlingsdags och så fort jag kommer hem ska jag göra mig i ordning för att fira Fanny som fyller hela 25 år, så det blir partaj för hela slanten! För egen del blir det lugnt, klockan ringer 05:45 i morrn bitti, kul...

Ajja, nu blir det lite fimltajm innan det blir dags att sova! Trevlig helg på er alla!


Pretty little liars

Det är en serie som jag och J tittar på, innan vi ska gå och lägga oss. Ingen direkt J serie, men jag tvingar hon om att kolla med mig ;)

Seiern är lite småseg, fast ändå inte. Spännande, och en viss nyfikenhet väcks.

Lite om vad serien handlar om, texten kommer från Wikepedia.

"Pretty Little Liars is a series of young adult novels by Sara Shepard. The series follows the lives of four girls — Spencer, Hanna, Aria, and Emily — whose clique falls apart after the disappearance of their leader, Alison. Three years later, they begin receiving various messages from someone using the name "A" who threatens to expose their secrets — including long-hidden ones they thought only Alison knew."

Spännande va ;) Man vill ju veta vem som dödade Ali, och vem A är!


Varför?

Varför i hela fridens namn har jag inte skaffat bloglovin'  tidigare? Nej här ska man klicka in sig på sin länklista och följa bloggar, 1000 smidigare att låta någon annan hålla reda på när folk uppdaterar :)

Jag har skaffat mig en tjusig ikon också, så nu kan ni följa min blogg via bloglovin' om man vill ;)


Massa fint!

Det bästa med hösten är alla nya saker som finns! Fina inredningsaker, och fina kläder! Fick hem en liten tidning från H&M samt deras Home katalog. Som sagt massa fint! Önskar lite att jag miljonär eller nått ;)


I did it!

Japp, jag beställde skorna från have2have när de hade massa skor för 199:-. De skor som jag tänkt på sedan i mars som då kostade 698:- var alltså nedsatta och min storlek fanns! Här är inlägget då jag bloggade om skorna.

Och här är dem på mina fötter, hämtade ut paketet i dag! Och jag älskar dem, men de är sjuhelsikes klack, måste nog gå lite hemma först...


Inte riktigt som planerat...

Eftersom att jag var tvungen att jobba i helgen så fick jag styra om lite... I går kväll åt vi mat tillsammans med Johanna & Micke, mycket trevligt! De gjorde en västenbottenostpaj och vi en taco paj. Mycket mat blev det ;) Sen kollade vi på SALT, med Angelina Jolie. Den var helt ok, många kända skådespelare som var med. I Fredags kollade jag och Jack på Karate Kid, den var också ok, men kanske inte min typ av film... 

I alla fall, vi pratadelite om barnprogram som gick när vi var små :) (för övrigt verkar barnprogrammen vara bättre då än nu)

Jag älskade My Little Pony, och kollade på både serien och filmerna, kollade du? :)


Fynd & grillning

I går var det en bra dag, fint väder och lagom varmt. Tog det lite lugn och fixade lite småsaker som skulle fixas innan det var dags att åka ut till Jack mamma och pappa och grilla. Jacks mamma's kusin från Norge var över ochhälsade på. Vi åt och drack mycket gott, så det var en trevlig kväll i går :)

Skulle fixa en sak nere på stan åt mamma, och gick förbi loppis affären. Har aldrig varit där inne förut, tyckte inte att det var så mycket heller, men jag hittade denna. För en ynka 5:- så blev den min. Köpte den då jag har en likadan fast utan öron. Kan nog bli fint.


Fredag

I dag är det lite fredagskänsla. Det var ett tag sedan man kände det, del har man ju haft semester och nu börjar ma komma in i rutinerna igen.

I dag har jag hjälp mormor att handla, vi åker till Willys och handlar, det märktes där med att det var fredag, mycket folk. Gillar't inte. Handlar hellre på kvällen när det är mindre folk.

Jobbar i helgen, blev nått missförstånd på jobbet, jag hade sagt att jag inte kunde jobba denna helg, fast ändå hade jag blivit uppsatt på schemat... Typisk, bara att bita i hop då det inte finns någon annan som kan jobba. Det är lixom inte bara att sätta in någon, denna någon måste kunna sitta på de linor som jag sitter på, och det är tyvärr inte så många som gör det (som kan jobba extra). Men men...

Annars så längtar jag tillbaka lite till London. Jag skickade kort till mormor när jag var där borta, hon tyckte det var jätteroligt för hon kunde följa precis hur vi hade gått och så :) Hon och morfar var över jämt till England förr i tiden och handlade möbler som morfar fixade till. Jag är grymt imponerad att de gjorde så på 50 och 60 talet och även senare! Mormor hittar bättre i London än i Stockholm ;) Att de bara tog över bilen och åkte runt och handlade. Snacka om att vara före sin tid! Det märktes på mormor att hon längtade tillbaka, jag föreslog att hon kunde åka dit, det är ju så enkelt, men hon sa att det var hennes och morfars sak, och jag förstår henne.

PS. Jag bytte bilden i inlägget Frihet, gillade den versionen bättre ;)


Regent Street, på väg mot Picadilly Circus


Sovrummet!

Åh, i dag satt jag och Amanda och pratade om inredning i sovrummet och surfade runt och kollade på massa fina saker!

Kan knappt vänta tills jag har tid att åka ner till pappa och bygga min egna sänggavel! I alla fall så snubblade vi över denna bild, och jag tycker denna stil är sååå fin! Fast jag vill nog gärna ha lite mer färg, men själva stilen gillar jag. Nu snurrar det lite tankar om jag kanske skulle införskaffa mig en sängkappa...


Bild lånad från www.hedvigsmobler.se


Frihet

I dag har det varit ganska fint väder. Jag blir inte klok på väderguden, ena dagen kallt och spöregn, nästa dag, tokvarmt i solen...

Bjuder på en bild från i helgen, när jag tittar på den känner jag frihet.


Skynda att fynda!

www.have2have.se



Funderar på om jag ska klicka hem de där skorna som jag kollat på sedan i våras... 199:- är ju rätt bra pris med tanke på att ord. pris var 698:-

Ännu en låt...

youtube går hett på jobbet ibland. Skönt att lyssna på lite musik! Måste bara dela med mig av denna låt, gillar den mer och mer!


Typiskt...

Har fått denna låt på hjärnan, typisk... Fast den är ändå rätt skön :P



En fotodag

I dag blev det en dejt med Simone, vi cyklade i väg och lekte med min kamera i dag. Jag ville ha lite nya bilder till bloggen och även träna lite på att ta porträtt. Det visade sig inte vara så superlätt precis! Men kul är det och man lär sig hela tiden! Jag älskar att lära mig och utvecklas med kameran samt efterredigeringen i PS. Det är kul att sitta och trixa och dona.

Jag ska absolut göra om det framåt hösten när det börjar bli en massa fina färger med ute också!


London Shopping!

Tja, vad ska jag säga. Shoppingen är man inte besviken på i alla fall! Längs med Oxford Street finns det många butiker, och en hel del lyxbutiker. Efter att vi chekat in på Hotellet gick vi till den berömda gatan. På vägen dit hamnade vi mitt i en filminspelning :) Det var avspärrat så det var ingen risk att man hamnade i bilde direkt :P

I alla fall så började vi vår shopping vid ca 13 tiden med en snabb lunch. Sedan började besöket i affärer! Jag kollade ganska snabbit i alla butiker eftersom att jag ville hinna med så många om möjligt. Jag kan säga att man kollar inte först och handlar sen, för man orkar inte å tillbaka och köpa. Första besöktet var på det kända Primark. Det var en upplevelse. Två våningar proppat med asbilliga saker. Och det var folk precis överallt, ullared, släng dig i väggen! Kön till provrummet var inte att leka med. Kön till kassan var bättre. Det fanns mellan 20-30 kassor på varje kassaställe och det fanns väl mellan 5-6 st totalt tror jag. Och det bästa av allt! Det var EN kö, sen var den en människa längt fram som talade om vilken kassa man skulle till. VARFÖR har vi inte det i Sverige (Nypan), det här med EN kassa kö för?! Så mycket snabbare allt skulle gå då! I alla fall, Primarkt var inget för mig. Man kände den dåliga kvalité som det var och inga roliga kläder hittade jag heller. Men å andra sidan kanske jag inte gav det en ärlig chans. I hate too much people! Jag shoppade ett par trosor, en sovtröja och ett par örhängen för den otroliga summan av 52:-. Så visst, på det sättet var det ju bra ;) Det fanns dock många fina barnklader (bas), så det skulle jag kunna tänka mig att shoppa om jag hade några.


Jag på väg in till New Look

Sedan strosade vi vidare, och centrala London är ju häftigt. Den är en skön puls genom stan och röda dubbeldäckare och svarta "gamla" taxi bilar överallt. Vi var ute till 22:30 och då hade en del butiker fortfarande öppet!

Vi gick bland annat in på Selfridges & CO, skulle köpa ett par helsvarta converse som en kompis köpt i USA och jag blev försälskade i. Jag och mamma vimsade runt inne i varhusuet och kom ut på sågon sidogata. Där stode det lyxbilar uppställa med sin chaufför och väntade. Man kan säga att det inte väntade på oss i alla fall ;)

Vi var också inne på världens strösta Top Shop! Gah, jag skulle kunna spendera en dag där bara! Allt fanns och även lite second hand. De hade allt mellan 50:- till flera tusen. Top Shop där går inet ens att jämföra med Top Shop som jag varit inne på i Sverige! Helt galet!


Inne på Top Shop med skyltdockor i taket!

Nej, London kan jag rekomendera, fast en dag till shopping är för dåligt. Vi hann bara med butikerna på ena sidan, fast jag tror att det var den bästa sidan i och för sig. Jag längtar efter att åka tillbaka som shoppa vårkläder :)

Bjuder på bilder på det jag shoppade, är nöjd, för jag spenderade bara ca 1500:- (på kläder)


Svarta Converse från Selfrigdes&CO


Linnen från H&M, jag vet att de finns i Sverige också :)


Från Primark


Linne från New Look


Top Shop


Top Shop

Det finns mer att berätta och visa om London, men det kommer i ett senare inlägg!

Hemma och fullt upp!

Resan till London kommer jag berätta mer om i ett annat inlägg när jag har mer tid, och visa bilder på London och på vad jag shoppade!

Just nu jobbar jag för fullt med att komma i kapp vardagen, man kan inte tro att det händer så mycket på fyra dagar. Men det gör det. Både på jobbet och med hästarna. På tävlingen i London fotade jag över 800 bilder som jag redigerat och publicerat på min hemsida. Phu, vad tid det tar!! Mycket mer tid än vad man tror!

På mina lugna stunder på jobbet läster jag i kapp en del bloggar. Jag vet, fy skäms på mig. Men jag gör det när alla mina andra saker är gjorda först. Så det så!

Jag har förstått att Blondinbellas bok har släppts. Har läst en del recensioner angående boken och det verkar ju fått rätt bra... Jag vet inte om jag direkt behöver en "Egoboost" men det verkar ju vara en "må bra bok" om inte annat, och det skadar väl alrdig att ha en sådan? Tål att tänkas på, kanske finns den i bokyllan. Vad tror ni? Kommer ni att köpa den?


Håller på att packa

Packar för fullt. Försöker ha en outfit färdig för varje dag. Vill inte släpa med mig för mycket som jag av någon anledning har en tendens till att göra...

Min väska ser inte ut så här än, men på söndag när vi ska packa i hop och åka hem, då lär den väl se ut så antar jag :D


Börjar känna mig nöjd

Har plockat och fixat hela helgen med hemmet. Börjar känna mig nöjd med vardagsrummet för tillfället. Jag och J har rensat massor och slängt en massa skit som av någon anledning bara hamnar i en hög för att gå igenom senare... mycket har också fått flyttat upp på vinden. När man går in i vardagsrummet kännds det som att hälften av sakerna är borta och det känns skönt. Luftigt! Nästa ställe att rensa är hallen. Men det får bli efter London :)

I dag har det vräkt ner regn hela dagen, var ute i stallet en stund på förmiddagen, men det regnade ju så mycket så mamma och jag städade och plockade i stallet i stället ;) Några hästar med sina föl fick stå inne och slippa regnet. På nått sätt är det lite mysigt att vara i stallet när det regnar. Hästarna står inne om mumsar nyslaget hö, det är lite sommar de också.

Annars så står det tvättning på schemat. Vill ha rena kläder med mig på torsdag när vi flyger i väg!

Nä nu hoppas vi på lite sol, men på vädersidorna ser det tyvärr inte så lovande ut...


TV Bänken

I går lastade jag in bänken i bilen och åkte ner till pappa i Kolmården! Jag var där hela dagen, kom inte förrns vid 21:30 nästan! Jag slipade och målade. Spacklade och slipade. De gamla handtagen hade ju två hål, de nya bara ett, så jag fick borra också. Hatar just det momentet, vill att det ska vara på millimetern rätt, och blir det fel är ju allt förstört. Men säg det hantverk som är exakt lika dana? Det har ju sin charm också :)

Vi åkte till pappa och hans sambos lager med möbler och kollade, en byrå hittade jag där som ska målas och rustas upp och ska få flytta in i hallen. Det blir en antik byrå med fyra lådor i stället för den byrå som finns nu från IKEA med tre lådor.

Bilder på tv bänken, före och efter:




RSS 2.0