The last day...

I dag är det sista dagen på jobbet.
Det är med blandade känslor som jag går dit i dag.
En del av mig vill vara kvar, ni vet den där trygghetskänslan.
Man vet vad man har.
En del av mig längtar till att göra något nytt. Något annat.
Det gär säkert jättebra i dag, men lite ledsen är jag.

25 års firande!

I går var det 25 års firande för hela slanten! Vi var bjudna till Simone och Thomas för Simone har fyllt hela 25 år, nu du tjejen, nu är du också halvvägs till 50 ;)

Vi blev bjudna På en italiensk buffé, jättegott var det och lite senare kom det massor med männsikor. Det blev tipspromenad och presentutdelning. Jag och Fanny var nere på stan och fixade presenter, Simone verkade glad över dem så det känndes som att vi gjorde ett bra jobb :)

Det var en himla trevlig fest, när det blev dags för utgång så tackade jag och Jack för oss och gick hem. Jag måste ju fixa stallet i dag och Jack fixa saker till skolan som har dragit i gång igen. Massa uppgifter och arbeten som ska lämnas in. Livet som student med andra ord ;)

Hon fick armband, sjalar, en jetset klocka och en mp3 spelare, nedan ser ni hur glad hon blev över klockan :)

Tack vännen för att vi fick komma och fira dig i går ♥


Försäljare...

Suck. Va inne på en butik i stan tidigare i dag innan jobbet. Ska ev köpa en ny systemkamera och ville fråga vad en canon modell kostade, bara kamerahuset.

Typ så här lät det:
T - Vad kostar bara kamerahuset? (canon)
F - Vi har ett riktigt bra pris på Nikon D90
T - Ok, men jag vill ha en canon, då jag har en massa objektiv som passar canon.
F - Aha, ok, men köp kameran med kitobjektivet, så kan du sälja objektivet för typ 1000:-
T - Mmm...

Slutsats.
Jag fick inget pris på vad enbart kamerahuset kostade. :(

Och ingen jävel vill ha de där skitobjektiven som följer med.
Jag skulle inte ens kunna ge bort det för tusen spänn.

Sur.
Inte en enkel fråga kunde jag få svar på.

Lite shopping

I går bar det av till huvudstaden för lite shopping med Simone.
Det var väldans trevligt och vi tog det lugnt. Shoppingen blev det så där med. Men kanske väntat i januari. Mycket rea på tråkiga vinterkläder.

Jag köpte mig en top och en vänska på H&M för 129:- och 199:- Känns helt ok samt en BH med brottarrygg, men det var inte det lättaste att hitta. Köpte en på lindex, men den var ju så klart för liten. Får byta den sen. Var på jakt efter en svart väska som inte bara hängs på ena axeln. Jag släpar ju med mig ett halvt hem i väskan känns det som...




Ursäkta dålig bild, men är tagen i halvmörk hall med mobilen.

Ny energi!

I helgen så jobbade jag ju. Man kunde ju tro att man inte skulle hinna med att vila eller nått. Men så var det inte. Jag hade förberett allt till mamma så hon kunde fixa hästarna själv. Och om hon inte skulle kunna fixa det så skulle grannen kunna hjälpa henne. Det har varit fullt upp hela förra veckan och jag kände att jag behövde få komma hem och bara vara. Ladda batterierna. I lördags läste jag ut en bok som jag hållit på med i 4-5 månader. Eller egentligen inte. När jag väl läser så läser jag mycket. Men jag har lixom inte fått ro att lägga mig ner och läsa den. Men nu är den färdigläst!

I dag var jag fulltankad igen. Fixade stallet i en rasande fart, bytte en packning till ena vattenkranen i stallet. Han med att röja av hemma, städa badrummet, damsuga och torka golven. Diska undan och torka bänkar. Gå ner på stan och fixa ögonbryna, köpa klädvårdsrullar och fudge till J. Jag känner mig som superwoman!




Jobbhelg!

Denna helg jobbar jag, sista helgen här. Känns lite trist men ändå så skönt.
Mina dagar är fyllda till bredden för att hinna med allt innan jobbet.
Det blir långa dagar, och lite sömn. Jag har aldig haft problem med att sova, men nu den senaste tiden har jag inte kunnat somna, fast jag är helt slut. Det till och med gör ont i ögonen för att man är så trött.

Men, i går efter jobbet, gick jag och la mig direkt. Somnade som en stock, och sov  och sov. Vaknade av att klockan ringde 8:30, dags för jobb igen. I dag är jag pigg, så det var väldigt välbehövligt!

Jobb i morrn med. I kväll blir det lugna puckar.

Trevlig helg på er!

Foto!

Inspirationen flödar! Jag satt till efter midnatt och kollade igenom bilder till min fotovägg. Jag kunde ju så klart heller inte låta bli att börja redigera dem heller. Det blir inga vanliga "grådassiga" svart/vita bilder, jag gillar dem lite "hårdare" mer kontrast mellan svart och vitt. De bilder som jag valt är allt mellan ögonblicksbilder, filosofiska bilder, flummiga bilder och vackra bilder!

Kan knappt vänta tills bilderna sitter uppe på väggen. Får bli en tripp till IKEA tror jag i februari :)

Några exempel på bilder


Jag & morfar -86


Simone & jag

Midsommar -09

Inspiration

Detta är min inspiration när det gäller min egna vägg som jag ska försöka skapa!


Tavlor!

I februari, när jag har lite mer tid, om jag inte skaffat mig ett nytt jobb, ska jag ta tag i mina tavlor och bilder här hemma. Jag fick massor av inspiration när jag besökte fotografiska i sommras :)

Jag är lite trött på svarta 'ribba' ramar som jag har hemma från IKEA de går bara sönder, så hittade dessa i stället. Hoppas de ser lika fina ut i verkligheten som på bild. Viserum heter dem. Vad tror ni? Tänkte nog få till en svartvit fotoväg hemma!


Bild från ikea.se


Skor!

Ni har redan sett skorna, både Simone och Fanny bloggade om dem, men my god vad snygga de är!! De lila i stl 41 står högst upp på min önselista! Vilken tur att jag snart fyller år då! Blink, blink ;)

Ska försöka organisera mina inlägg här på bloggen i olika kategorier, det är ett evighetsprojekt känns det som...



En liten titt!

Söndag. Vilodag.

För mig har det varit en välbehövlig vilodag. Vila från stall och jobb.

Jag tog ner adventsljustakarna från fönstrerna i veckan, och i dag packade jag ner dem i sina kartonger och bar upp på vinden. Julsakerna åkte upp redan förra helgen.

Simone och Thomas var och hälsade på Johanna och Stefan och deras nya bebis. I höstas så åkte J & S ner till Ullared och fyndade lite, de var så snälla och köpte två lampor till mig som jag sett på nätet. Så i dag fick jag hem lamporna :) De passar in bra i sovrummet, och jag tror det blir ännubättre när sängramen är på plats!

Passade på att ta lite bilder på vårt sovrum, för den som vill se. Det är ju inte klart ännu, sängramen ska byggas och ev så ska en del tavlor upp på väggen. Vill inte ha för mycket saker så vi får se hur det blir. Blev i vilket fall mycket nöjd med lamporna!

Det som är tråkigt på bilderna är hålen i väggen efter två IKEA lack hyllor. Men det får man väl ta när man bor i hyreslägenheter, man måste ju få sätta upp saker på väggen.


Byrån som stod i hallen i gamla lägenheten rummer nu mycket av mina kläder!



Som ni ser, inte ett jättestort rum direkt, men det duger gott och väl till oss! Framför sängen är det garderober och en TV.


Lampa

Denna hade gärna fått flytta in på mitt skrivbord hemma :)


Finns på www.ellos.se för 549:-


Shoe sale!


Det är nu man ska passa på att fynda billiga skor på nätet! Hittar ni något?
www.have2have.se


Förväntansfull!

Åh jag sär superladdad! Jag och Jacks mamma anmälde oss till Veraphotos fotokurs den 6 februari! Ska bli jättekul :)

Annars händer det inte så mycket, mildgrader, is och jobb i stallet. Jag jobbar januari ut, sen får vi se vad som händer! :)


Fotokurs

Är lite sugen på att anmäla mig till denna. Jag älskar ju att fota och man kan ju aldrig lära sig för mycket!


Leo

Jag gillar min nya leo kofta från H&M. Ett bra köp! Linne och byxor kommer från Ginatricot.


Partaj

I går var det som sagt 30 års firande av Tobbe! Det var en himla trevlig fest och den kom i gång ordentligt lite senare på kvällen! Det var dans framför Wii spelet, man har fjärrkontrollen i handen och sen skulle man härma rörelserna. Jag provade och det var inte lätt! Svårare än vad det ser ut i alla fall. Men det kan ju också ha att göra med att jag är ungefär lika smidig som ett kylskåp!

Vi satt länge och pratade, ända fram till småtimmarna. Helt plötsligt var klockan tre och vi ringde efter en taxi. Somnade kanske vid 4-4:30 tiden. 9:15 ringde klockan. Stalltjänst! Även fast jag har det trevligt nätterna i ända så ska ju fortfarande hästarna skötas.

Hemma igen så somnade jag, tog en powernap på två timmar, välbehövligt!

Kameran var mad, fast den användes inte så flitigt. Men en bild blev det på mig, Simone och Johanna i alla fall. Det var jättekul att träffa Johanna, och magen växer för varje gång. Vi bestämde att vi skulle ha spelkväll hos Johanna, förhoppningsvis nästa helg. Men bebis i magen kan komma när som helst :)


Mildgrader...

Mildgrader + mängder av snö som föll ner i går = skitdag i dag! Ingen snöröjningsbil så långt ögat kan nå. I går körde det i hop sig lite med mormor. När jag stod och lagade mat så ringde både morbror och moster, ingen hade hört eller fått tag på mormor på hela dagen i förrgår eller i går. De undrade om jag kunde åka förbi och kolla så allt var ok. Det kunde jag så klart, ut och tvärstopp. Bilen satt fast, efter lite meck så kom räkan loss och vi slirade genom stan för att komma till mormor. Skulle svänga in på gatan där hon bor, tvärsatopp igen. Mängder av snö och ingen plogbil i sikte. Fick åka runt och backa in i en snödriva. Plinga på hos mormor, ingen öppnad emen jag hörde tv:n. Jag har nycklar till mormor, så jag klev in. Förklarade hur det var, mormor undrade också, varför det varit så tust i telefonen i hela två dagar. Vi kollade luren, stendöd. Kollade luren i ett annat jack, stendött där med. Ner i källaren och leta reda på en supergammal lur, förmodligen äldre än mig, den var också stendöd. Men men, vi fick i gång mormors mobil, och hon fick ägna kvällen till att ringa runt till alla tant kompisar och tala om att luen är pajj. Moster hade ju ringt och kollat om mormor var hos dem, hon talar alltid om i fall hon ska någonstans.

Så, jag tänkte vara smart och inte ställa mig på samma p-plats igen eftersom att jag knappt kom loss. Tog en annan, som såg bra ut. Ställde mig lite längre ut än vanligt så jag verkligen inte skulle sitta fast när jag skulle ha bilen i dag. Kommer ut på förmiddagen, och sitter tok fast. Snöplogen har plogat en sträng i mitten, så det har blivit fina vallar framför alla bilar, jag hade skottat bort den, men eftersom att det var plusgrader och att min bil stod på rätt mycket snö, så hade den sjunkit under natten och underredet stod på en massa snö. Efter skottning, snälla hjälpsamma äldre män och grus så satt bilen ändå fast. Jacks pappa skulle in till stan, så han kom och hjälpte mig att bogsera loss bilen. Det gick bra på en gång! Toppen nu är räkan loss!

Eftersom att det är snö överallt och alla p-platser är lika värdelösa ställde jag mig på en annan, med förhoppningsvis lite mindre snö på. Hela dagen har gått åt skogen, jag hatar när det blir så. Man har inte gjort något vettigt alls. Jag skulle ju ut i stallet och fixa, mamma hade världens huvudvärk så jag sa att jag skulle fixa allt i dag. Stackars mamma fick i alla fall gå ut och fixa allt.

Men nu kan ju dagen i alla fall bara bli bättre! I kväll ska vi fira Tobbe som fyller 30 år! Tror det kommer bli jättekul!

Oj, vad långt det blev i dag, om... snö...

Trettondagsafton

På jobbet härom dagen så började vi prata om trettondagsafton och vad den dagen egentligen betyder. Enligt google så finns det lite olika förklaringar, men bland annat så är trettondagsafton den dag som de tre vise männen kom fram till jesus med presenter. Så i många länder så delar man ut presenter i dag, inte som vi gör, på julafton. Vi fick faktiskt julklappar igår, av Jacks morfar och mormor! Meningen var ju att de skulle fira jul här uppe, de bor nere i Ronneby, men pga snöovädret som var i julas så blev de tyvärr kvar hemma. Vi fick i alla fall en varsin kabinväska, godkända för ryanairs mått, perfek!! Samt glas, Jack samlar ju på serien "line" från kosta boda! Han har fått några glas vid varje högtidstillfälle sedan tonnåren, så samlingen är rätt stor nu :) De som gör glasen, är att de är lövtunn kant, allt blir så gott att dricka!


Kosta boda - line glas

I morse vaknade jag till vid 06- tiden, halvt i panik. Det var en extrem rökdoft i sovrummet. Tankarna for, jag hade ju inte tänt några ljus eller nått kvällen innan. Vi drar alltid ur kontakter till hårfön, kafftebryggare, brödrost och dyligt. Öppnade balkongdörren, och fick bekräftat att röken kom utifrån, det låg som en dimma utanför fönstret. Läste på SN sida i morse och såg att en restaurang brann i Nyköping. Det är ju inte första gången, men jag hoppas att det finns naturliga orsaker till det hela. Sackars alla drabbade :(

En tuff och en mjuk...


En liten signatur...

Så är allt färdigt. I dag skrev jag på ett papper som berkäftar att jag ska sluta på mitt jobb. Ett tillfälle gavs och jag tog den. Jag hoppar ut i världen, utan fallskärm.

Att jag slutar är skitläbbigt. Ingen normal människa slutar från ett fast jobb, egentligen. Men jag kännde att det var dags för något nytt. Prova på något annat, utvecklas. Hoppa! Jag har alltid gillat mitt jobb och framför allt mina arbetskamrater, så att jag slutar har inget med det att göra. Att jag har sånna fina arbetskamrater betyder massor och jag kommer att sakna dem alla ♥

2011

Jag har inte ens hunnit lärt mig skiva 2010, och nu är det redan 2011... Åren går så sjukt fort! Jag känner på mig att detta år kommer bli bra, tufft, men bra. Jag jobbar bra tre dagar denna vecka, jobbar sista dagen i dag. Så det blev en kortvecka :)

Min plan var att ta en massa fina kort på årets raketer, men det blev inte så. I Nyköping regnade det nästan vid 12 slaget, och ingen i mitt sällskap var så sugna på att gå ner till hamnen och kolla på raketerna, så jag fick stå på balkongen och spana, några raketer orkade en bit upp :)


Misslyckad fast ändå lite häftig tycker jag!


Och så bild på driknarna så klart, jag älskar glasen!


En liten sammanfattning

För några dagar sedan ramlade jag in på en blogg som hade en lista i stället för en resumé. Jag inrättar mig i ledet och snor helt enkelt listan :) Hoppas att några av er också snor listan, det är kul att läsa lite om ert år!

Gjorde du något i år (2010) som du aldrig gjort förut?
Ja, och det är bland det läskigaste jag gjort. Beslutet fattade jag den 21 december, och allt är inte klart ännu. Men det viktigaste är att jag följer hjärtat och hoppar ut i världen. Utan fallskärm.

Har du några nyårslöften?
Nä. Jag tror på att må bra hela året.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år (2010)?
Hmm... Nä, fast det är bebisar i magen som kommer ut detta år!

Vilka länder besökte du?
Jag och mamma, samt två till åkte till London i sommras!! Åh, jag vill bara åka tillbaka dit, snart!

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Det har hänt så mycket, så jag kommer inte i håg alla datum exakt, men ett var ju bland annat när vi fick reda på att vi kunde få flytta. När mitt ena sto, Whitney fölade en liten hingst och allt gick bra. Min hingst, Tromb, som jag köpte osedd som ettåring blev godkänd avelshingst på hingstpremieringen med dagens högsta poäng och fin bild i Ridsport :) Listan kan göras lång!

Vad var din största framgång 2010?
Att jag lyckades så bra med Tromb! Jag vågade och trodde på min magkänsla.

Största misstaget?
Jag tycker inte jag gjort något direkt stort misstag som jag kommer i håg nu, men alltid lär man sig något av dem och gör förmodligen inte om det.

Bästa köpet?
Tycker alltid att jag gör bra kap ;) Men mina älskade fårskinnstofflor används flitigt!

Vad spenderade du mest pengar på?
Skulle vilja skriva kläder, men det är förmodligen bilen. Skatt, försäkring och för att inte tala hur ofta jag tankar den, och då är det inte för att den drar mycket soppa direkt...

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina vänner, familj och sambo gör mig alltid glad!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
I love the way you lie - Rihanna & Eminem
Just the way you are - Bruno Mars

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var nog rätt samma. På en del plan lite ledsnare och på en del plan mycket gladare, det gäller ju att hitta rätt balans här i livet.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit det lugnt och inte stressat så mycket. I våras mådde jag inte bra med en massa stressutslag på händer och armar. Såg inte klokt ut.

Favoritprogram på TV?
Kollar sällan på tv, men 'Vem kan slå Filip och Fredrik' tittar både jag och Jack på :)

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag fyllde ju 25, så det blev lite firande med familjen, sedan bjöd Jack ut mig på kvällen.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Rätt avslappnad.

Den bästa nya Personen du träffade?
Hmm... Jag träffade inte så mycket nya personer...


Nytt år, ny design :)

Kännde för att förnya lite, så det blev en ny design :)

Nya:


Gamla:


Två dagar har redan gått på det nya året. Hoppas ni alla hade det trevligt, själv hade vi en liten middag och spelade spel och drack drinkar :) Nyår var lugn fast vi var vakna till tre tiden ;)

RSS 2.0