Tävling

Jag är med och tävlar om ett hårvårdspaket hos Linda Blom! Jag älskar denna serie och hoppas på lite tur :)


Bild lånad från lindablom.se


Föltider

Nu är det föltider ute i stallet. Fyra föl har det kommit sedan den 13 maj. I fredags den 20 maj fölade Freja ett litet brunt stoföl. Tyvärr så fick hon en förlossningspsykos och ville inte acceptera sitt föl. Hon var väldigt aggresiv och sparkade och högg mot fölungen. Vi har under hela helgen hållit på med Freja och hennes föl, haft kontakt med veretinär och med ammajouren för tips och råd. Alla säger samma sak, det är bara att vakta och passa och ha tålamod. Frejan var så arg så vi fick binda upp henne i stallgången och hålla i ett ben så hon inte kunde bitas eller sparkas när fölungen skulle dia. Sedan i fredags så har jag och mamma vaktat och passat. De vakna timmarna har hon ätit mellan en och två gånger per timme, på natten har vi matat henne varannan timme. Ni kan tro att man ser med död än levande ut...

I går kväll började det dock släppa och Freja började visa lite intresse för fölungen och i dag så har hon helt tagit sig an sin fölis! Det känns helt otroligt skönt, inte bara för oss som har vaktat och hjälpt fölis till maten, utan också för fölet som nu äntligen fått en mamma som vill ha en ♥


En namnlös liten tjej

Annars är det full fart på jobbet. Nästa vecka är egentligen en 7 dagars arbetsvecka för mig, men eftersom att det är röd dag på torsdag och en klämdag på fredagen, så blir jag ledig. Tyvärr så jobbar jag helgen, hade varit skönt med lite långledigt... Veckan efter det är det full fart igen, när ska man egentligen hinna med allt och alla?

 

 


Formen

Här kommer några bilder på min nya fina form! Är väldigt nöjd med den, det fanns ju så många olika fina färger på formarna. Funderar på om jag borde tagi den lime färgade i stället... Men jag gillar denna färg också...


Bilder: Thiffy


Gerbera keramik

Har helt gått och förälskat mig i denna design. Har sett formar och så i diverse mat bloggar men också på tv när Leila bakar.



Har haft ett presentkort från Hellmans som jag fått av mamma liggandes i väskan ett bra tag nu, det gäller i tre år, och går ut nu i dagarna. För det så köpte jag i dag en jättefin gratäng form, visar den i ett annat inlägg då jag inte är hemma nu.


Amor

Jag var ju som sagt i Norrköping här om dagen och spontan shoppade lite. Bland annat så fick denna följa med hem. Inköpt på Chilli. Frågan är var den ska få hänga?


Kissed by the devil

Jag är så otroligt imponerad av Sandra som driver Kan Dee Shop! Hon är helt otrolig med pennan och färgen! Upptäckte hennes blogg för länge sen och det är så kul att följa henne i arbetet med allt fint hon gör. Har flera toppar som hon har ritat och tryck, på önskelistan står denna, magtee. Hon är ju grymt duktig tjejen. Hennes tavlor skulle platsa hemma i alla fall :)


Bild: Kan Dee Shop


Kandelaber

I dag blev det en tur till Norrköping, bara så där med Tessan på förmiddagen. Vi åkte ner lagom tills de öppnade och strosade runt lite och lunchade innan jag var tvungen att åka hem igen vid 13 tiden, för jag jobbar 14-21 i dag. Det blev lite shopping, återkommer med det senare, sitter ju på jobbet nu. Men vi var inne på Chilli, en butik jag kan vara hur länge som helst i. Hittade en "tavla" där och mycket annat som gärna hade fått följa med hem.

Har länge spanat efter en stor ljusstake, och såg denna, köpte den dock inte och ångrar mig lite nu. Den är 40 cm hög. Får bli en tur tillbaka någon dag när jag har mer tid att gå i affärer.



Bild: Chillistore.se


Klänning


Denna klänning klickade jag hem från H&M, den kom i förra veckan, och herre vad stor den var! Tog den storlek som jag alltid tagit, och den var sjukt stor. Jag som var orolig att den skulle vara för liten.


Blir att skicka tillbaka och byta till en stl mindre. Hoppas att den passar, tänkte ha klänningen på pappas 60 års kalas, tillsammans med de bruna skorna, tror det blir fin fint!


Annars så rullar allt på i full fart. Ett föl har det fötts än så länge, en brun liten hingst, han är så söt så!

Jag har fått i uppdgrag av vår styrelse att sammanställa en hingstkatalog, vilket är både roligt och lärorikt, men jösses vilken tid det tar! Det är runt 300 hingstar som ska presenteras med bild och stamtavla på ett A4 papper.


Ny kamera!

I går så kom äntligen min nya fina kamera! En kamera som jag spanat in ett tag har äntligen blivit min! Köpte ett kit på netonnet och fick med både stativ, väska, minneskort och en bok från canon. Provfotade lite i går, och är än så länge mycket nöjd. Min gamla kamera, 400D ska få flytta hem till mamma.


Samsung vs iPhone

Är sugen på en ny mobil, något nytt! Valet står mellan en iPhone och en Samsung Galaxy S2. Den senare har utsetts till i princip världens bästa mobil enligt många recensioner.

Vi var nere i Norrköping i går efter jobbet, vi stannade till på Media Markt, de hade något helgjippo och folk från alla olika märken var där och informerade om sina produkter. Samungen har ju inte släpps ännu, men den fans där så man fick känna och klämma lite. Jag gillade den, men är rädd att den är lite för stor för mig. iPhonen är lite mindre... Får tänka vidare...


Samsung Galaxy S2


Sommarskor

Dessa var jag grymt sugna på redan förra året. Såg dem på en kompis och tyckte de var jättefina. Tror jag ska passa på i år ;) De finns på skopunkten.se


"Vänta aldrig något gott väder förrän korsmässelkölden har kommit ner"

Nu är vi inne i soliga fina maj! Men inte i dag, det regnar och snöar utanför fönstret. Den 3 maj säger bondepraktikan "Vänta aldrig något gott väder förrän korsmässelkölden har kommit ner".

Förra veckan var det fullt upp med utbildning i Stockholm, tåget gick 07:15 och jag var hemma runt 18:30. Fy fasen rent ut sagt, det här med att pendla är inte min grej. Utbildningen var i alla fall bra, och jag fick en uppdatering, vilket man aldrig kan få för mycket av :)

De bruna skorna klickade jag hem, jättesnygga på!

Jag har tappat lite intresse för att blogga och att läsa bloggar. Det har varit så fint väder för det första, så det sista man vill göra är att sitta vid datorn. Och sen har jag ingen lust.

Det har hunnit bli valborg också, Kungens födelsedag. Jag och J hade en trevlig kväll hemma, med film och lite quiz. Läste i SN att några tände på brasan redan dagen innan. Onödigt! Hoppas ni hade en trevlig valborg.


RSS 2.0