Fina höstiga lördag!

Vilket betyder sovmorgon!! Första på länge! Skulle få sovmorgon förra söndagen, men då bestämde sig ju grannen för att börja hammra och spika i väggarna runt 8 snårter = inte ok!

I dag så är det städning och matlagning som står på schemat. Spännande, vi ska bjuda på middag, J's skolkompis och hans tjej.

Ska skala potatis och baka kladdkaka till efterrätt, hoppas att det ska smaka.

Har provar min one piece också, den är verkligen sjukt skön! Men den är lite för stor, men det gör inget. Har den ju ändå bara hemma ;)

Jag älskar hösen och alla fina färger.



Bild: google.com


One Piece

Då har man blivit ägare till en sparkdräkt :) Trode jag inte, men man kan väl ändra sig. Alla säger ju att de är så sköna så vi får väl se. Upp till bevis ;)

Tack snälla Amanda, min fina vän som jobbar på One Piece, jag fick en personlig leverans till jobbet, inte illa ;)


Bild: www.onepiece.com


Efterrätt

I går myste vi till det lite extra med god mat. Till efterrätt så blev det chokladpudding, lite enkelt så där :) Vi åt ur mina fina glas, passade utmärkt som dessertglas också. Dålig mobilbild dock...


5 år



Härliga höst!

Tog en liten promenad på lunchen. Solen sken och det var jättefint väder. Dagarna är ganska blandade, sol på dagen, regn på kvällen.

Håll tummarna för att det är fint hela dagen, ska ut och putsa på hästarna inför morgondagens tävling!


Borås Cotton

Ett paket fanns att hämta ut på posten i dag :)



Det innehöll dessa fina sängkläder från Borås Cotton. Det är excellent satin kvalitet,en exklusivare och tätare satin. Gissa om vi kommer sova som kung och drottning om nätterna nu :) Ska försäka hålla mig till att inte bädda i dem förrns jag fixat sänggaveln...



Ny design!

Vad gillar ni den nya designen? Hiss eller diss?


Höstjacka

Har varit på jakt efter en höstjacka till vardags. Jag var ute efter en parkasmodell. Det var inte det lättaste att hitta en som jag gillade. Valde mellan två stycken, den ena är från H&M och den andra från Ellos. Känner inte för att springa runt i min skogsgröna regnjacka, och min vinterjacka är aldeles för varm. Så det fick bli jackan till höger som är från Ellos. Den satt bäst och var inte lika lång som H&M jackan.


All in one

Har ju sedan tidigare Margerita glasen från den serien. Btw, det är extra pris på dem nu på Cervera 129:- för 4 glas! Svinbilligt, köpte nu ett par andra glas, som jag tycker är rätt coola! Som ni ser, man kan ha massor i dem också!






Gottis

Har köpt två nya skålar från IKEA, GOTTIS heter dem, kunde inte bestämma mig för vilken storlek jag ville ha, så det fick bli båda :) Visst är de fina?! Man kan ju ha massa saker i dem, snacks, sallader, efterrätter ja mycket!


Yasuragi

För ca 1,5 år sedan fick jag ett presentkort på Yasuragi - Hasseludden i stockholm. I går hade jag och Nina bokat in tid. Vi åkte hemmifrån ca 6:30 och var framme lagom till frukost. Vi åt en väldigt god hotellfrukost med allt vad det innebär. Först hade vi checkat in och då fick vi Yukata, tofflor samt badkläder. Handdukar fick man också hämta innan man fick gå ner till omklädningsrummet. Under hela dagen (ca 8:00-16:00) så gick man alltså runt i badräkt, tofflor och yukata. Soft.

Efter frukost så gjorde vi Do In, det är en slags självmassage som man gör på sid själv för att få fast på blodet och så. Sedan så provade vi på Qi gong, man kan säga att man gör rörelser sammtidigit som man andas in och ut till olika rörelser. Det var ganska häftigt faktiskt, och skönt.

Under dagen fick man hela tiden tillgång till te, vatten och fruktbuffé.

Efter att vi provat på Do in och Qi gong så fick vi en introduktion till det japanska badet. Man tvättar sig på ett speciellt sätt innan man kliver i de olika polerna tillexempel.

Det fanns olika pooler med olika temperaturer. Inne i damernas omklädningrum så fanns det en pool med 40 gradig värme i, det var skönt! Man hade an handduk drängt i kallt vatten över huvudet. Sedan så gick man ut i poolområdet och där fanns en stor pool med 28 gradig värme, det var skönt att bara flyta omkring, simma eller hänga på kanten och prata inredning ;) Ute på verandan fanns det också en pool med 40 gradig värme, det var skönt att sitta i den kalla luften med så varmt vatten. Man förs inte ens.

Det ingick också en japansk lunch, jag åt bland annat en friterad bläckfisksallad, något jag i normala fall kanske inte skulle ha ätigt, men det var helt ok.

Det var verkligen en avslappningdag helt enkelt. Mycket snönt och framförallt baden. Man kan också om man vill, köpa till olika behandlingar.

Japanskt bad

Stora poolen

Bilder: google.com


Le France

Har ju helt glömt att visa mitt nya fina kakfat! Det är handgjort från Frankrike. Det är dörför som det inte är helt spikrakt... Men jag gillar det. Bryter av bra mot mitt vita och bruna kök. Det rymmer mycket härlig frukt också :)


Leo

Dagens outfit! Nä, gårdagens outfit. Skulle slänga upp bilden i går, med se det hans inte med.


Ny måndag. Ny vecka.

Strax efter att ja la upp bilden från sovrumsfänster så ringde jack mig och talade om att krukan låg på golvet i tusen bitar... Den var ju lite smalare nertill, så när katterna for runt i fönstret så välte den väl extra lätt kan jag tro...

Som tur var hade vi bestämt att vi skulle till Norrköping på fredagen. Strosa runt, ta en fika och mysa lite. Jack ville in på Claes Olson och då smet jag in påp Chilli och köpte en ny vas och två kuddar till sängen. Allt lila är i hoppackat och ligger på vinden nu. Jag gillar det nya svarta. Tror nästan att den nya vasen blev bättre ;)

I dag ska jag sy upp gardinerna. De där man stryker på för att få till rätt längd funkar inte här. Vet inte hur många gånger jag har fått gjort om för att det efter ett tag släpper...

I går putsade jag de sista fönsterna. Det blev så rent och fint. Vi har ju svingamla fönster, så man måste skruva i sär dem och tvätta på insidan också. Blä.

Sänggaveln lyser med sin frånvaro... Men förhoppningsvis så kommer den på plats under hösten.




Hjälp!!

Åh, beslutsångest... Vilken färg ska jag välja?


Bild lånad från google.com


Nytt fönster!

Har varit lite trött på vårt lila fönster i sovrummet. Vi har haft lila sedan vi flyttade i hop jag och J -07. Så nu fick det bli en ändring. Tog inga före bilder, men det blev i alla fall en förändring :)

Tog en tripp till Ullared med några jobbarkompisar i fredagd och då hittade jag alla saker till fönster, fick bli plastblommor, då vanliga blommor inte trivs i det fönstret, kan bero på att persiennen är nere ganska mycket i sovrummet tror jag. Garninerna hittade jag på coop, ska bara sy upp dem.

I går putsade jag fönster, jisses vilken skillnad! Vi har jo så många, så jag han med hälften, 5 st. Hälsade på hos bror och Elin, fick hålla lilla Rocky igen och mysa lite ♥ Pappa och hans sambo kom hem från USA i lördags så de kom upp och hälsade på, fick två par fina skor :)

Här är bild på sovrumsfönstret!


Är nöjd! Väggarna är inte så där mörka igentligen, de är off white med en svart fondvägg.


Kruka med svarta plastblommor


Ljusstakat, 40 och 30 cm höga tror jag de var...


RSS 2.0