Dåligt med uppdateringar...

Jag har så sjukt mycket att göra så jag hinner inte med nått i stället känns det som...

Jag har i alla fall fullt upp med jobbet och jobbet i stallet.

I lördgas var vi bjudna på kräftskiva med Jacks familj och släkt, var supertrevligt och supermysigt! Ska kolla med Nina och jag kan få sno några bilder av henne, för jag, min klant, glömde kameran hemma!

Jag har roat mig med att beställa hem lite bilder från nätet. Lite nördig som jag är, så har jag kollat på forum och lyssnat på lite fotoproffs och www.crimson.se är tydligen den bästa sidan att beställa bilder i från! Och jag kan inte annat än hålla med! Jag satt och lekte lite i fredags kväll, jag gjorde bara några provbilder för att se hur resultatet blev! Jag blev mäkta förvånad när det första brevet landade i brevlådan i dag, måndag! Hallå, kom de över personligen eller? Jag beställde i alla fall två förstoringar i A5 som jag ska ha till min kalender som jag köpte i förra veckan. Köpte en på Åhlens som det var två fotofickor i. Ska ta bild och visa för jag blev jättenöjd, men min kamerasladd är hos mamma. Och jag är supernöjd i alla fall med de bilderna. 8 kr styck kostade förstoringen. Sen provade jag att tycka upp posters, jag klickade hem en förstoring på 50*70 cm som kostade 90 kr. Shit, jag har nog inte försått hur stor en sådan bild är ännu... Sen blev det lite blandade förstoringar på 30*40 som kostade 25 kr st. Helt ok, jag valde matta bilder, får jag vill inte att det ska blänka så mycket när man drar upp dem i storlek, ska bli intressant att se resultatet sedan! Fram till i dag har de dessutom 15% rabatt!

Annars då? Jobbar fram tills på onsdag, sen är jag ledig i fem dagar. Ska i väg på hingstpremiering i Köping i helgen, och ev åker jag ner och tittar i Värnamo också, men det har jag inte bestämt mig för ännu.

Märks att hösen har kommit, det är mycket kyrligare i luften nu också. Jag körde en sväng med Felix i dag också, på stubbåkern, och då är det verkligen höst! Men väldigt mysigt med, med den friska luften och de mustiga färgerna ute!

Nehe, om man kanske skulle ta å jobba färdigt och sen hem och äta lite. Blev lite sen i stallet i dag så min lunch bestod av en macka här på jobbet. Inte mycket att hänga i granden direkt!


Riktigt länge sen nu

Som jag hade tid med att blogga... Hela förra veckan så hade jag semester i från jobbet. Det innebar inte riktig en lathetsvecka... Jag hade två viktiga tävlingar i helgen som var, så det var mycket jobb och förberedelser.  På tävlingen i lördags kunde det väl knappast gå bättre! Fem ponnyer hade jag med mig, alla vann sina klasser och två av dem blev Champion och lilla Proud Design blev Best In Show! Kanon dag med andra ord!

När jag kom hem från tävlingen på lördagen vid 20 tiden var det bara att börja bada två hingstar till mönstringen på söndagen och börja mocka ut transporten och packa om bilen. Jag var ganska snabb vill jag säga. Kl. 00:30 låg jag i sängen och sov. Men kl. 06:00 ringde klockan igen. I väg och mönstra tre hingstar. Det gick också superkanon!! Hemma något tidigare i söndags men helt slut, både fysiskt och psykist :)

I dag är det lite ledigt i från stallet, det vräker ju ner regn. Ska nog bara ta det lugnt i dag, ska på massage kl 13, det ska bli så skönt! Var tillbaka på jobbet i går också, på riktigt. Nu är det inte några mer långledigheter inte.

Ska nog ta ock läsa ut min bok i dag med, så jag kan lämna tillbaka dem som jag fick låna av snälla Fanny!

Kanske ta en sväng ner på stan och spana in Cubus som öppnade i går, Simone kvallrade att det har 25% rabatt på allt till sista augusti.


Perfect

Detta damp ner i brevlådan i går! Tycker att det är lite coolt!


Bilden & linnet kommer i från Avanna.






Pojken som kallades Det

Fy fan vilken hemsk berättelde, och det är bara första delen av tre. Jag väntade på att Jack skulle vakna i går morse, så jag började läsa boken, och jag läste ut den lite senare. Det är första boken som jag verkligen sträckläser ut.

Jag funderade mycket på boken i går. Jag kom fram till två saker: Hur kan man som mamma hata ett av sina barn så pass mycket att man utsätter det för sådan fruktasnvärd grov misshadel av sitt barn. Hur kan man hata så mycket. Var får man alla idéer i från? För det andra, hur kan man vara så pass sjuk att man gör detta mot ett av sina barn? Det är ju så hemsk att jag överhuvudtaget inte förstå hur den lilla pojken ens kan överleva vissa av de otäcka brott som mamman utstätter sin lilla son med. Jag skulle vilja veta hur tänket går uppe i mammans huvud. Jag vill veta hur tänket går i pappans huvud, varför han inte gör något. Jag vill veta hur tänket är hos pojkens äldre bröder, och även hans små bröder. Varför tycker de inte att det är konstigt? En av dem har också skrivit en bok om detta. Det vill jag också läsa, för jag vill förstå varför? Fast jag tvekar att jag kommer att förstå, för man ska fasen inte behöva förstå hur en familj kan göra så mot en annan familjemedlem.

Det värsta av allt är ju att barnmisshandel fortstätter. Alla barn skriver inte böcker om sin barndom, alla barn vågar inte ens berätta vad som händer innan för hemmets stängda dörrar. Läste i boken lite siffror om barnmisshandel. År 2004, när boken trycktes var det över 3 miljoner anmälda fall av barnmisshandel, bara i USA, och det är knappas allt, det kan jag inte tänka mej. Hur ser då siffran ut i resten av världen?

Varför skaffar man barn egetligen? Om man nu inte har en idé av att man kan lösa saker utan våld och förnedring.

Jag ska läsa de andra delarna också, ska bara se om jag kan få låna de andra delarna av en kompis, annars får jag vänta tills den 25 innan den andra delen kommer in på bibblan.


Mycket att göra!

I morse ringde mami mej, en av fölisarna har ont i ögat, så jag var tvunegn att åka ut och hjälpa till att få in dem från sommarhagen och sen in i stallet. Fölis måste tyvärr åka till farbror doktorn :(

Jag susade hem, passerade en dusch och sen träffade jag Simone för lite tjejsnack. Snacka om att jag tar igen denna vecka efter att jag varit ur usel på att träffa mina vänner på senaste tiden... Men sånt är livet, tur man har vänner som förstår och respekterar det! Ni är guld värda ♥

Jag och Simone gick in på bibblan här i stan. Jag lånade en ljudbok till min mamma (flyga drake) och till mej själv lånade jag "Pojken som kallades det". Har för några veckor sedan läst ut "Den vita liljan" och det är en ganska stark bok, framför allt om kvinnans värde och om misshandel på 1400 talet i Italien. Grymt bra bok i alla fall. Så Nu känner jag mig redo för ännu en bok. Jag har ju flyga drake jag med, men känner inte riktigt för den än.

Nu är jag hemma, och ska ta tag i vårt berg med tvätt. Suck. Roligare kan man väl ha... Men det är lika bra att få det gjort så är det ut värden sedan. För ett tag i alla fall. Jack stackarn har massor på jobbet just nu. Han bara jobbar över :( Men start är projektet färdigt, så han kan komma hem lite tidigare på kvällarna (i alla fall när jag är ledig ;))


Ibland så!

I bland så har jag verkligen världens bästa pojkvän ♥ Han köpte lite lektyr till mej nu när jag är lite ledig!



Dejt med Tessa

I dag lyckades vi i alla fall få i hop en lunchdejt mellan jobb och stall. Vi käkade en sallad på stan, hade lite tjejsnack och sen var det dags för mig att jobba. Han dock svänga in på H&M för att köpa ett par strumpbyxor/leggings, i färgen rosa. Det kan ju bli spännande!

Följde med Tessan in på apoteket också, fy fasen vad värdelösa de är på apoteket gripen i Nypan. Man får vänta hur länge som helst, och när det väl är din tur så är medecinen inte ihop plockad, och när vi kommer tillbaka ca 30 min senare, så är det fortfarande inte klart!! Sopor!

På jobbet fick vi lite glass till fikat, inte helt fel ;) Sista jobbdagen, sen har jag 11 dagar ledig, wohoo!! :)

Läste på blogg.se framsida, i dag släpps IKEAS nya katalog, spännande!


Chili

Det blev ingen dejt i dag med Tessan, hon var tvungen att åka till Malmköping... Vi får träffas i morrn i stället :)

Mina Chilisar har börjat blivit röda nu :) Tomaterna har jag plockat av och ätit upp, de var verkligen supergoda, så mycket smak! Köptomater är verkligen inte alls gämförbara i smak.




Jobba i dag med...

Japp, i dag bler det till att jobba! Förhoppningsvis så ska jag träffa min Tessa innan jobbet för lite fika och tjejsnack ♥ Var så himla länge sen ju!

Sen ska jag jobba, till 21 i kväll. Ska jobba i morrn med, sen är det semester igen en hel vecka! Wohoo, hur gick det till egentligen?! :) Nä, det är fakstiskt en semestevecka som kommer att tillbringas i stallet. Har två tävlingar nästa vecka, så jag vet ju vad jag kommer att göra... :)


Sopping

Wow! Tredje inlägget i dag, rekord tror jag nog!!

Det blev lite shopping nere på stan med Simone! Först åt vi lite mat eftersom att jag inte gjorde det innan, och Simone hade inte heller ätit. Sen blev det besök i några butiker.

Skål från Mique

Skor från DinSko

Färdig!

Shit vad fort det gick! har putsat fyra fönster och två balkongdörrar, både på utsidan och insidan! Gick hur smidigt som helt, detta lilla sätt var lätt värt 150:-

Den gröna luddet färster man på makapären för att putsa insidan av fönstret, och det blåa luddet för att tvätta utsidan. Fönstren bli tydligen olika smutisga på in och utsida. Man tar en sprayflaksa, fyller med kranvatten och nådra droppar diskmedel, sprayar på fönstret, och sedan tvättar med luddet. Sedan vänder man på mackapären och skrapar bort vattnet och diskmedlet, sen tar man del lilla microfiber duken och torkar av gummibladet mellan varje skrap! Gick hur lätt och smidigt som helst. Jag hatar att putsa fönster, för det bli aldrig bra. Det blir flammigt och ränder när det torkat. Men med risk för att låta som en tv-shop nu, men det blev inga ränder alls! Jag är supernöjd, och med tanke på att alla fönster in och utsida bara tog en timme!

Nu ska lag äta lite mat, för sen ska jag träffa min kära vän Simone för en runda på stan! :)


Pusta fönster

Nu ska jag prova mina nya fönsterputs prylar! Hoppas att det blir bra! Man fick ju till och med ett instruktionsblad!



Pinsamt

Kom nyss hem från min skogs promenad med hästen och hundarna. När jag kommer ut från skogen möter jag en liten röd bil i med full aktivitet i, kan man säga. Undrar vem av oss som blev mest förvånade jag eller det unga paret i bilen? Det unga paret avbröt aktiviteten och var borta efter 30 sekunder!

Att ha sex i bilen är helt ok, men det är fan inte ok när jag måste se skiten!

Söndag = Vilodag?

Nä, inte för min del i alla fall... Sitter och jobbar i dag med, en solig härlig dag. Suck. Vill vara ute i det fina vädret, ligga på stranden och bada lite...

I går var det som sagt festdagar i Nypan, blev inte så mycket partaj för min del, jobbade ju både i går och i dag. Vi åkte ut till jönis och spelade lite fotboll, inte jag dock. Och sedan åkte vi vidare till badet för lite kvällsdopp. Jag badade inte heller, hade blivit lite kallt för det när solen gick ner... Men jag dokumenterade med bilder i alla fall, de ligger dock kvar i kameran än så länge.

Sedan blev det lite grillning hos Matte, och lite alkoholintag i trevligt sällskap! Vid 2 tiden åkte vi hemmåt. somnade på tre röda kan jag säga, var jättetrött...

I dag hoppas jag att det blir lite lugt, är lite trött eftersom att man inte är så inne i sina jobb rutiner än.

Ha en bra dag alla :)

Back to work...

Det suger, det gör verkligen det.... Äntligen börjar det fina, varma vädret komma, och jag sitter på jobbet, hela jäkla helgen, och på måndag.

Annars så har det varit fullt upp på semestern, bloggen har inte riktigt varit prio ett direkt... Det har varit skönt med lite ledighet dock. Vi har varit på öland, shoppat lite på Ikea, spelat spel (ha, jag spöade Jack alla tre ggr vi spelande ;)) och bara varit med nära och kära, grillat god mat också! Diverse partyn har man ju hunnit med också ;)

Tänk, det är bara tre veckor kvar av den sista sommarmånaden, sen kommer hösten. Känns lite vemodigt, men ändå ganska skönt! Frisk luft i luften, fina färger, och en massa fina höstkläder. Kommer i håg när man gick i skolan, förväntningarna inför de nya skolåret. Ny väska, och en massa andra roliga "skol-saker", men det var många år sedan, nästan för många år har gått. Man börjar ju fasen bli gammal!! Eller, ja gammal och gammal, men snart sitter man där, i 30 årsålderns och livet har gått i 180 knyck. Man vill ju inte ha missat att göra en massa saker här i livet. Man bör ju verkligen förverkliga sina drömmar, när man har chansen lixom.

I morrn är det den stora festdagen här i Nypan. Själv jobbar jag ju som sagt hela helgen, så det blir inget partajj för min del. Synd, för man får lite folkfest kännsla när man strosar längsgatorna i stan.

I dag fick jag ett ryck, dammsög och torkade golven. Vet inte när jag torkade golven sist. Skönt att ha det gjort. Synd att jag var tvungen att jobba, annars hade jag gjort rent fläkten över spisen också, fasen vad flottigt det blir. I går när vi var på skänninge marknad, jag och mamma, så köpte jag ett set som ska förenkla fönsterputsandet. Såg himla tjusigt ut när de demostrerade, undrar om jag kan få till lika bra resultat. Känns helt sjukt, och nästan lite pinsamt att skriva det, men jag länktar nästan tills att få prova, att få se resultatet. Det är fan sjukt.

Nähe, back to work...

Leker...

Sitter och leker lite med bloggen... Kul kul ;)

Pysslar

Jag har ägnat eftermiddagen åt lite pyssel i sovrummet, då solen har varit sparsamt framme i dag...


Ursäkta extremt dålig kvalite på bilden, men min kamera är ute hos mamma.

Annars så händer det inte så mycket... Semestern är slut på fredag, för då börjar jag jobba, jobbar sedan tills på måndag, men är ledig på tisdag. Då ska jag eventuellt jämta hem min Kitty som förhoppningsvis är dräktig då!

Har ju hunnit med att vara på poolparty i fredags också!! Trevligt, trevligt ;) Bilder, klicka här!

Och så måste jag ju så klart visa bilder på "vår" fina stand som vi hittat ;) Klicka här!


RSS 2.0