Gott nytt år!

En sammanfattning av 2010 blir det inte i detta inlägg, kommer upp senare.

I går var jag och Jack i Norrköping nästan hela dagen. Vi började men en pannkaksfrukost, och åkte sedan ner. Spanade lite i affärer, fyndade lite på rean och såg sedan Harry Potter på bio :)

Jag fyndade satinpåslakarn set på Hemtex, 30% rabatt på massor, vi gillar bara att sova i riktigt mjuka lakarn, så jag brukar passa på att köpa när det är rea :) Inne på Carlings fyndade jag cardigan för halva priset, det var ett par vingar på ryggen, och på Chili så hittade jag en kudde till soffan. Ska ta bort några andra vi har där. Kuddar är kul, för det gör så mycket när man byter ut dem :)



Till sist vill jag passa på att önska alla en riktigt trevlig kväll och en god fortsättning på året!


Bild lånad från google.com


God fortsättning!

Här har det firats kan jag säga, tre jular och ett kalas! :)

Julen började den 23 december med julbord hemma hos mig och Jack. Mamma, mormor, Rasmus och Elin kom hem till oss och vi åt och drack gott. En en himla massa godis också!

Julafton firades en stund hos farmor. Hon bor på ett äldreboende, så hon orkar inte så länge, bara man kommer en liten stund så blir hon glad!

På kvällen så firade vi med Jacks familj och syskon. Pga all snö som kom så blev några delar av släkten kvar hemma, vilket var synd. Men de kommer upp senare i stället.

Vi fick en massa fina pressenter :) Jag har fotat det mesta, men så klart glömde jag fota jättefina handgjorda ullvantar som jag och Jack fick av hans farmor! De var verkligen superfina! I låg en varsin biobiljett, vi har ju ännu inte varit och sett nya Harry Potter, så jag tror det får bli denna vi ser :)

Jag fick av Jack en fjärrkontroll till kameran, samt ett filter. "Polarisationsfilter, används för att ta bort reflexer från blanka ytor t.ex. fönster, vatten m.m. och är bland de mest användbara filter du kan skaffa dig." Står det att läsa om filtret, så det låter ju bra ;) Av mig och hans familj fick han en Tassimo 6515, med en ställning för alla kappslar, och kappslarna fick han av Elin och Rasmus. Jag fick en bok om inredning, och en jättefin hjärtburk (kallar man det för det?) Av Jacks mamma och pappa fick vi spelet Bezzerwizzer, vi provspelade på julafton och det var riktigt kul :) Av Jacks syster och hennes pojkvänn fick jag jättefina salt och pepparkvarnar, som jag spanat in enn tag, så jag blev jätteglad! Och av Jacks bor fick jag superfina glas! Det roliga var att jag och Simone stod och kollade på dessa när vi var i Norrköping och jag var rikigt sugen på att köpa dem, men avvaktade. Pratade inte mer om dem och så fick jag dem i julklapp! Det var extra kul tycker jag! Av min familj fick jag pengar, nästan lite för mycket. Pengar går ju alltid åt, men dessa ska jag spara, kanske blir lite shopping i Italien ;)

I söndags åkte vi till Kolmården för att träffa pappa och fira lite där. Vi bjöds på som vanligt jättegod mat och dryck!

Som ni ser så har vi fått väldigt fina saker av våra nära och kära ♥ Jag är extra glad över att vi har alla dessa fina peroner i våra liv. Jag hoppas att ni haft en en minst lika bra jul med god mat och fina presenter.





Kalas!

I dag så har det varit kalasfirande för Jack som fyller 25 år! Hans familj har varit här och fikat, i porslinet som jag ropade in på en auktion. I julklapp av mig och familjen fick han en Tassimo 6515 så här har det druckits en massa lyx kaffe ;)

Av mig fick han i föreldesagspresent en resa till Italien, vi ska åka dit i vår :)


Nya bordet

Är faktiskt riktigt nöjd med nya köksbordet! Tog en snabb bild efter maten och innan jobbet. Bakom skymtar farmors gamla skänk som ska få lite vit färg på sig. Tror det blir bra! Mattan under bordet är en ryamatta, köpte den av en jobbarkompis för 400:- det kallar jag ett kap!


Söndag...

Helgen har varit bra! I fredags träffade jag mamma, Rasmus och Elin och vi åt lite fredagslunch ute, jättegott, fläskfile med potatisgratäng och sås. Sön vräkte ner, på morgonen hade jag kört upp J till Södertälje, tidigt som attan. Var en superviktigt matte tenta som han bara inte kunde missa. Var nere på stan och fixade en massa saker, de sista julklapparna inhandlades, så allt är klart och julkorten är skrivna och postade.

I går så friade vi Simone som tagit examen efter ett par års studier. Jag gick dit i tron om en lugn kväll. Det blev raka motsatsen kan man säga. Jag hade supertrevlig och tjejerna bjöd på både det ena och det andra. Och shots. Fan, jag hade ju lovat mig själv att aldig dicka shots efter nyårsafton för många år sedan. Jag, Johanna och Karro drak hur många "ragnars" som helst och det spårade ur kan man säga ;) Men en himla trevlig kväll med supertrevliga tjejer i alla fall, en kväll jag kommer minnas, länge ♥

I dag kunde man tro att jag skulle må som jag förtjänade efter en hel kväll ute med alldeles för mycket alkohol. Men eftersom att jag blivit välsignad med att inte få en bakfylla så mår jag toppen! Jag har fixat till gardinerna i vardagsrummet, har ju två par fönster, och har haft två olika par gardiner uppe. Jag har inte kunnat bestämma mig för vilka jag velat ha. Men har nu bestämt mig och hållit på med att få till rätt lägnd och strukit ett sånt där band så man inte behöver sy. Vilket jäkla pill och meck säger jag bara! Och jag är nog för petig för mitt eget bästa, för en jäkla timme ska det väl inte behöva ta för en (!) gardin längd! Började med en i går, sen hann jag inte så jag gjorde klart resten i dag. Har varit i väg till blomsterlandet och pysslat i hop en julgrupp till köket. Vi beställde ju ett köksbord den 10:e, det skulle ta 10 dagar innan det kom så jag hoppas verkligen att de ringer i morrn och säger att bordet och stolarna har kommit!


Ett av fönsterna i vardagsrummet. Pianopallen står framför elementet, det är katternas favoritsovplats! Blomman i fönstret köpte jag som pytteliten på blomsterlandet, 15:- sen har den vuxit och vuxit!

 


Forever21

Är en av mina favoritbutiker!! Nu läste jag att de skickar paket till Sverige för ynka 6 euro och man behöver inte betala tull :) Kanske hittar man något fint?! Forever21.com

Lampa

Vill ha en taklampa till hallen.  Har just nu en tillfällig i både vardagsrummet och i hallen. Vet inte riktigt vad för stil jag vill ha, så man får "känna" sig fram lite. Men kanske dessa?
           

Better place...


I have2have

I ♥ shoes and heels!!!!


Gold dust

Denna låt blir man glad av, framförallt musikvideon :) För mig krävde den några lyssningar, men sen så ;)


Mitt längsta förhållande

Firar jag i dag! 7 år med mitt älskade körkort ♥ Vi har aldrig varit i från varandra, utom en gång när jag tappade det i en taxi i Norrköping, men polisen skickade hem det igen. Vet inte hur jag hade klarat mig utan det.


Repris

Jag vill verkligen ha denna skål, men den är ju slut överallt?!


Mattips

Måste bara tipsa om en maträtt som jag provade laga i dag. Den var verkligen supergod, fast jag var lite tveksam till ostsåsen, men ädelosten fixade till det. Rekomenderar verkligen! Receptet kommer från arla.se. Jag gillar mat som sköter sig själv i ugnen :)

Pastagratäng med kassler:

Ingredienser:
4 portioner
8 dl kokt pasta, t ex fusilli
200 g kassler
300 g frysta broccilibuketter
1 dl grovhackade valnötter
140 g Kvibille Ädel
4 dl Kelda® Pastasås Mild ost

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i små tärningar. Blanda den kokta pastan, kassler, broccoli och valnötter i en smord ugnssäker form. Smula osten och blanda den med såsen. Häll blandningen i formen och gratinera i mitten av ugnen 20-25 min. Servera med sallad


Bild: www.arla.se


Chilli

När jag och Simone var i Norrköping besökte vi även butiken Chilli.

Denna provsatt/låg jag och den var så otroligt skön! Denna skulle passa finfint i vårt vardagsrum :)


Tassimo

Tassimo, en kaffemaskin, det pratar kära J om nästan varje dag om hur bra det vore att vi hade en. Jag dricker ju inte kaffe och varje gång han gör kaffe gör han en stor kanna, som sedan kallnar och hälls ut... Onödigt.

Evelina har en tävling på hennes blogg, och jag var inte sen med att försöka tävla om att vinna en TASSIMO, tävla ni med, eller håll tummarna för att jag vinner en! ;)


2 advent!

Det snöar utanför fönstret! Kommer knappt i håg när vi hade så mycket snö redan till advent :)

Det börjar se ut som ett hem hemma hos oss nu. I går fick jag undan en massa saker, kök, sovrum och badrum är väl mer eller mindre helt klart. Ska bara ha in min farmors gamla skänk i köket så jag kan stoppa in lite saker där.

Badrummet är jag nöjd med, köpte ett skåp på ikea till det, jag hade mätt så det passade, och visst passade skåpet på den plats jag tänk mig, men det blev supertrångt + att man inte kunde byta toapappersrulle, så jag fick tänka om och jag tror det nästan blev bättre! Kattlådan får plats i badrummet nu också, i gamla lägenheten var badrummet så litet så den fick stå i hallen, men inte längre! Nöjd!

Sovrummet trivs jag mer och mer i. Det som fattas är mitt projekt, men det får fixas med när jag hinner och pappa kan hjälpa mig lite. Vårat gamla sovrum var större, men avlångt = nästan ingen plats framför sängen, nya sovrummet är mer fyrkantigt så känslan i rummet känns bättre tycker jag.

I fredags fick jag lite nog av allt strul som varit i veckan, samt trött på att se alla kartonger hemma. Så jag och Simone åkte ner till Norrköping för lite julklapps shopping, vi gjorde det förra året med, så det känns lite som tradition :) Jag är i princip färdig med alla juklappar, lite småsaker kvar bara, men det känns skönt.

Skorna från H&M åkte ju som sagt tillbaka, tyvärr. Men på Wedins i Norrköping så hade de utförsäljning och 30% på allt, så jag hittade ett par som hade det jag önskade. Eller det var faktiskt Simone som hittade dem åt mig ;) Det var kilklack som jag ville ha, ordentlig sula under tårna och lite finare att ha när man t ex går det på stan eller ska åka bort. Så i stället för 500:- betalade jag 350:- och det känns helt ok för ett par vinterskor som uppfyller alla mina krav! Jag har ju mina rejäla puma skor som ser ut om gamla snowjoggins, som är bäst! De är varma och sköna.



Jag hittade också en skål som jag kikat på ett tag, slog till och denna fick följa med hem också!


Flyttat!

OCh så fick vi nycklarna till nya lägis! Hjälp vad stor den är i jämförelse! I 4 timmar höll vi på och slet och bar grejjer från ena hemmet till nya. Förrådet hade jag och J flyttat innan.

Tusen tack till alla som hjälpte till och slet. Vi har levt i en enda röra sedan ett par veckor tillbaka, men nu så börjar de bli lite ordning i alla fall.


Detta är taget på lördagskvällen, och då står det miljoner med kartonger i köket och hallen...

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig precis... Jag har tagit ledig i från jobbet mån, tis och ons för att fixa hemma. Kan säga att nästan hela måndagen höll och jag mamma på i stallet och försökte fixa en vattenledning som hade frusigt. Normalt så löser vi det rätt fort, men nu hade det tydligen frusit i väggen. Suck. Så jag fick släpa ut flera hundra liter i vattendunkar så att alla hästarna fick vatten. I tisdags så kom rörmockaren ut och fixade lite. Men kunde inte lösa allt, men vi fick en slang i stallet i alla fall, och behövde inte släpa lika långt. I dag onsdag, så går ju självklart inte SJ's jäkla tåg!!!!! Fick köra sambon till Södertälje, och givietvis så pajjar bilen på vägen upp, bara för att han måste vara där senast 8 och han har en typ av tenta. Någon "hjälpsam" har bara fyllt i vatten i bilen och inte glykol, så nu när det är så kallt så blev det ju så klart en ispropp... Suck. Nu måste jag få hjälp av någon att tömma kylaren på vatten och fylla i mer glykol så att skiten inte fryser. Kul, när det är -20 grader ute.

Det är kul nästan jämt.

Nån dag ska jag ta och läsa i kapp lite bloggar. Tur man har bloglovin som har koll ;)

RSS 2.0