Norrköping

I dag åkte mamma och jag ner till Norrköping för lite shopping.
 
Jag skulle inte ha något speciellt, förutom trosor, men det blev lite smått och gått ändå ;) Mamma handlade mest, det brukar alltid vara tvärt om :D
 
Upptäckte härom dagen hur fula alla (många) mina trosor var. Det var fasen värre än ett par "mormors trosor". Resoren var typ slut och de var allmänt dassiga. Jag tänker ofta att jag inte ska hålla på att tvätta dem hela tiden, bättre att kasta och köpa nytt, eller att jag kan "ha dem i stallet" eller "bra att ha när jag ska måla". Vet ni hur mycket stall/målar kläder jag har?! Varför kastar jag inte trasiga/urtvättade kläder?
 
Jag gillar trosor från Lindex bäst. Köper gärna 'ta 3 betala för 2' i lite olika färger och mönster. Här i Nyköping tycker jag inte det finns så mycket roliga varianter att välja på, men i Norrköping fanns det desto mer! 6 st fick följa med hem, och minst 6 stycken ska renasa ut...
 
Blev en fin scarf drån Cubus, en leo färgad och en ny soffkudde från Lagerhouse. Jag trodde de var slut, men en ensam fanns kvar och väntade på mig! Vilken tur! Tjejen i kassan sa att hon sålt i väg tre stycken samma förmiddag redan, de hade verkligen gått åt! Jag impulsköpte också en ny badrumsmatta, Det var grosistutförsäljning så 99:- tyckte jag att den var värd. Inga sommarkläder på REA köpte jag. Dels för att det blir ju tydligen ingen sommar och sen behöver jag inget. Av alla tips om hur man ska shoppa så har jag lärt mig att jag använder det inte mer bara för att det är billigt.
 
Jag hade en lista med mig från J på saker jag skulle köpa till honom. Det fanns jättesöta fläktar att stoppa i USB uttaget, för 49:- blev den min. Har stoppat i den och den är kanon! Matteboken har inte tryckts ännu så den får man läsa över webben, vilket betyder att man sitter framför datorn och räknar. Det är ju ganska klibbigt väder ute, så denna lilla sak kommer säkert vara värd varenda krona!
 

Bild från Kjell & Company
 
 
Vi stannade på Lager 157 och där hittade jag två svinsköna tröjor för 120:-/st, jag köpte både en vit och en svart. Dragkedjan är i ryggen. Jag tror de kommer att användas flitigt under hösten och vinter.
 
Dagens shopping

Lite pics

Visar lite blandade bilder.
 
Sist jag var nere hos pappa så fick jag en vit ryamatta från Hjördis. Jag fick den lixom, hur snällt är inte det?! Jag fick dock tvätta den, men det var ju inga problem, med högtryckstvätten och mattrengöring så blev det skitbra. Tog dock ca tre dagar att torka den...
 
Men bra blev det! Jag har ju länge velat byta matta, men sambon har tvärvägrat. Han ville ha den mindre fina grön/svarta mattan, som passade skitbra i den andra lägisen, när vi hade de färgerna.
 
Jag är nöjd i alla fall!
 
 
Jag köpte ju en tavla från Kan Dee för länge sedan, den har blivit inramad och skymtas ovanför soffan.
 
Jag älskar hänglobelior också. Tycker de är så mycket sommarkänsla när jag ser dem. Min ena hänger i en ampel från IKEA.
 
 
Jag köte jordgubbsplantor tidigare i våras också. Egentligen så skulle jag vilja ha smultron, men de var slut. Men nu i efterhand så är det jättekul med jordgubbar också, jag trodde inte att det skulle bli något, men det är massa blommor som kommit!
 

Allt möjligt

Under denna sommar bloggas det väldigt lite, och det beror knappast på vädret! Kallare sommar får man väl leta efter. Så kallt och osommrigt!
 
Jag har, som vanligt, fullt upp. Har precis börjat plugga matte c på distans, eller 3b som den nu heter. Det är svårt! Det var ju 9 år sedan jag pluggade matte sist, man har glömt alla regler, och plus och minus och vad som händer om jag tar bort en parantes... Men jag har ju världens bästa lärare, min sambo! Han sitter tålmodigt med mig och förklarar så ett barn ska förstå. Jag märker ibland hur irriterad han blir när jag ändå inte fattar, men han sitter kvar och försäker förklara ändå <3 Jag hoppas att allt börjar falla på plats snart!
 
När jag inte pluggar så jobbar jag. Jag jobbar i fyra dagar till, sedan blir det semester! Jag kan ärligt känna att jag inte har någon semesterkänsla. Hoppas den kommer! Den 1 augusti flyger jag och mamma ner till Holland och ska kolla på hästtävlingar. Sambon ville inte följa med och kolla på ca 1.000 hästar på fyra dagar. Konstigt ;)
 
Jag och mamma har varit i väg på både auktion och loppis tidigare i sommar. Den 14 juli var det den årliga loppisen i Husby. Det var helt galet! Loppisen öppnade vid 10, vid 9 var det folk där och stod och vaktade saker som de snabbt som attan röck åt sig när man fick börja handla. Vi kom ca kvart i tio. Då såg man inget på grund av allt folk, och jag kan inte handla när det är så mycket folk. Det var saker i olika bodar, så jag kollade lite och när jag kom in i möbelboden så stod där två fina bruna pinnstolar, som ska målas vita. Jsg ska spara på lite stolar tänkte jag, fint att ha olika stolar till ett långbord tillexempel, när vi väl flyttar ut till hus.
 
 
I går var vi på auktion, gårdsauktion på Gamelsta i Jönåker. Jag hade spanat in en hel del saker, men som alltid när det gäller auktion så får man ibland fajtas lite. Jag bestämde mig för att gå längre på de saker som jag verkligen ville ha, så med mig hem kom en våg och en höganäskruka!
 
Jag har en längre tid varit på jakt efter ett stort bord. Min morfar var antikhandlare och möbelsnickare, så helst hade jag så klart vilja ha ett bord som han har bygt, nu går inte det, så då får man kolla på auktoner. Det fanns ett bockbord, en del skulle nog kalla det för skräp eller tro att det bara var att köra till tippen. Men det "skräpet" gick för över 2.500 kronor.
 
Bild på min nya fina våg!
 
Jag gillar gamla fina köksvågar, jag har en innan som jag har fått av pappa och hans sambo.
Den till höger fick jag tidigare i sommras.
 
En släkting till pappa gick bort i våras, och han har ärvt en hel del saker, jag och min bror har fått en del saker också. Bland annat denna kruka. Först tyckte jag inte alls om den, men pappa tyckte jag skulle ta hem den. Den stod länge på gilvet utan att jag visst vad jag skulle göra med den, men jag provade att ställa den på morfars gamla stol, och där blev den perfekt! Om jag ska vara lite konstnärlig det set nästan ut som att krukan flyter i hop med stolen och växten.

Yankee Candle

Jag har sett dem och hört talas om dem.

Nu har jag äntligen klickat hem lite ljusprover för att se vad jag tycker om dem, bland annat den som är på bilden nedan, Wedding Day. Jag tog lite olika dofter under familjen "fräsch". Jag gillar inte när det luktar för starkt av olika dofter, så jag hoppas att jag ska gilla dem.

I webbshoppen fanns det även rums sprayer. Jag var på en avelsmiddag för ett tag sedan på en tjusig herrgård. På den gästtoaletten så fanns det lavender spray på toan, hur frächt som helst när man får gäster, så jag klickade hem en spray, hoppa den doftar gott.

I webbshoppen hade de dessutom fraktfritt i dag tror jag, för det blev 0:- i frakt, tummen upp för det!

Klicka in på www.yankeecandle.se och beställ!


Sängbygge och bränna på ryggen

Som rukbriken antyder så har jag varit hos pappa och hälsat på. Jag köpte en säng av min morbror för ca 2 år sedan och den håller jag och pappa på att bygga om så den ska passa min och J's säng. Det kommer bli bra när det är färdigt tror jag :) Kolmården bjöd på sol från en klarblå himmel, vilket så klart resultareade i en tjusig bränna på ryggen. Fula ränder som jag hoppas kunna sola bort vid tillfälle.
 
Vi höll på hela dagen i går, så nu är det inte mycket kvar. Lite småfix innan det är dags att måla, ska bli så kul att se resultatet! Det var två tillhörande sängbord också, tyvärr så var de för låga, och pappa trodde inte de skulle bli bra om vi byggde om dem och hjöde på benen. Men man vet aldrig när man behöver två små avlastningsbord, så jag slipade av dem och målade om de också. De torkade ju på ett litet kick ute i solen!
 
Dagen avslutades på soldäck med grillad kyckling och en super god sås med sallad! Lite glass med bär till efterrätt slank visst ner också! Gud vad jag älskar havet! Det luktar gott och är så fridfullt på något sätt.
 
Detta får sammanfatta gårdagen.
 

RSS 2.0