Yasuragi

För ca 1,5 år sedan fick jag ett presentkort på Yasuragi - Hasseludden i stockholm. I går hade jag och Nina bokat in tid. Vi åkte hemmifrån ca 6:30 och var framme lagom till frukost. Vi åt en väldigt god hotellfrukost med allt vad det innebär. Först hade vi checkat in och då fick vi Yukata, tofflor samt badkläder. Handdukar fick man också hämta innan man fick gå ner till omklädningsrummet. Under hela dagen (ca 8:00-16:00) så gick man alltså runt i badräkt, tofflor och yukata. Soft.

Efter frukost så gjorde vi Do In, det är en slags självmassage som man gör på sid själv för att få fast på blodet och så. Sedan så provade vi på Qi gong, man kan säga att man gör rörelser sammtidigit som man andas in och ut till olika rörelser. Det var ganska häftigt faktiskt, och skönt.

Under dagen fick man hela tiden tillgång till te, vatten och fruktbuffé.

Efter att vi provat på Do in och Qi gong så fick vi en introduktion till det japanska badet. Man tvättar sig på ett speciellt sätt innan man kliver i de olika polerna tillexempel.

Det fanns olika pooler med olika temperaturer. Inne i damernas omklädningrum så fanns det en pool med 40 gradig värme i, det var skönt! Man hade an handduk drängt i kallt vatten över huvudet. Sedan så gick man ut i poolområdet och där fanns en stor pool med 28 gradig värme, det var skönt att bara flyta omkring, simma eller hänga på kanten och prata inredning ;) Ute på verandan fanns det också en pool med 40 gradig värme, det var skönt att sitta i den kalla luften med så varmt vatten. Man förs inte ens.

Det ingick också en japansk lunch, jag åt bland annat en friterad bläckfisksallad, något jag i normala fall kanske inte skulle ha ätigt, men det var helt ok.

Det var verkligen en avslappningdag helt enkelt. Mycket snönt och framförallt baden. Man kan också om man vill, köpa till olika behandlingar.

Japanskt bad

Stora poolen

Bilder: google.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0